Kockens tips!

Snabbt, enkelt och gott ska det vara!



Kocken Rekommenderar!

Kallrökt laxrulle
Skivad lax läggs ut tunnt på bakplåtspapper, Bre på färskost, hacka några valfria örter, gräslök,dill,citron. Rulla laxarket tight och kyl ner det. Skär små rullar och severa direkt eller på toast...

Tjocka revben med kanel och julkrydda. Tjocka revben från lundbergs, fond grönsaker, skätt kaffe, kalvfond, timjan, hel kanelstång, neijlika, svartpeppar, lagerblad, tomatpuree vatten, mörkt socker Gör så här ; Skala och bryna grönsakerna med tomat puren, Bryn revbenen, koka samman socker, kalvfond, vatten och kryddorna. Lägg i grönsakerna och köttet i vaccpåse eller bad. Fyll upp med vätska så det täcker. Vaccas tätt/på med lock i vaccpåse i 85*C i 2-3h eller I Bad 125*C 2-2 1/2h Kyl och värm vid servering.


Recept

Oxfile Pasta! 400 g penne-pasta,300 g oxfilé,3 msk smör,4 dl grädde,3 dl kraftig oxbuljong,0,5 dl konjak,1 kvist färsk timjan,1 gul lök,salt och svartpeppar.

Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag. Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör. Häll över buljong, konjak och grädde och låt småkoka i 10 minuter. Tärna oxfilén och stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna. Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan.

Detta är lyx. Rätten har en väldig tyngd och passar bäst en kulen kväll med rubinrött vin i glaset och en sprakande brasa. Kanske efter en lång promenad.

Högrevs-Hamburgare! Vår Högrevsfärs är en smakrik och grovmald färs av högrev med något högre fetthalt än traditionell nötfärs. Denna kombination höjer köttsmaken och ger en än smakrikare färs. Vår högrevsfärs är perfekt när du vill göra riktigt goda hamburgare. Enkelt och smidigt! ca 600 g högrevsfärs, salt och peppar, Forma färsen försiktigt till burgare. Krydda med salt och peppar på båda sidorna. Grilla eller stek på grillen ca 4 minuter på varje sida.
Lax i ugn! Fräsch ugnsbakad lax med frisk smak av citronpeppar i en mild sås av havrebaserad grädde. Till laxen serverar du pressad eller kokt potatis, majs och citronklyftor. Enkel att tillaga och god att äta.

1 kg lax med skinn, färsk och rensad mjölkfritt margarin till långpannan,1 tsk salt,3 tsk citronpeppar,1 1/2 dl klippt dill,4 dl havrebaserad grädde,Till servering,pressad eller kokt potatis,majs,citronklyftor

Sätt ugnen på 200°C. Smörj en långpanna eller stor ugnssäker form med lite margarin. Lägg i laxen med skinnsidan uppåt. Krydda skinnet med salt och citronpeppar. Sätt in laxen i ugnen, långt ner, i ca 25 minuter. Ta ut laxen, dra av skinnet och krydda ytterligare med salt och citronpeppar och strö över dillen. Häll grädden runt om. Sätt in laxen i ugnen ytterligare 15 minuter. Till servering: Servera med pressad eller kokt potatis, majs och citronklyftor.

Hälsningar
Kocken på Lundbergs Köt fisk fågel
© 2015 Lundbergskff.se All rights reserved.